Prima pavlova

Marengsbunn

12 porsjoner

  • 6 stk romtempererte eggekviter

  • 2 ts hvitvinseddik / bringebæreddik

  • 4 dl sukker

  • 2 ts potetmjøl

  • 1 ts vaniljesukker

fyll til pavlova

  • 3 dl Fløyte 40% fra Jerseymeieriet

  • 2 ss sukker

Pynt til pavlova

  • Bær f.eks jordbær eller bringebær og blåbær

  • Smash / annen type sjokolade

framgangsmåte

  1. Sett steikeovn på 100*C, over og undervarme

  2. Finn fram ein heilt rein bolle. Ha oppi eggekvite, sukker og vaniljesukker, pisk dette stivt

  3. Tilsett eddik og vend inn med ein slikkepott. Ha deretter i potetmjøl og vend inn. Rør rundt til blandingen er bland og smidig

  4. Bruk slikkepotten til å stryke margensblandingen på eit steikebrett med bakepapir, Du kan også bruke sprøytepose.

  5. Sett margensbunnen midt i ovnen på 100*C og la stå i ca. 2,5 time. Steiketiden avhenger av ovnstype, så følg med. Bunnen skal være spør utenpå og litt seig inni. Stikk gjerne midten av bunnen med ein kniv.

  6. Avkjøl margensbunnen

  7. Rett før servering vispes fløyten stiv med sukker.

  8. Ha på rikelig med friske bær og smash.

Next
Next

Ragnhilds potetsalat