Fastelavensbollar

Ingredienser (12stk)

  • 100 g Jerseysmør

  • 1 l kveitemjøl

  • 1 dl sukker

  • 0,5 ts salt

  • 1 ts malt kardemomme

  • 3,5 dl Heilmelk 6%

  • 1 ts bakepulver

  • 50 g gjær

  • 1 stk. egg til pensling

Kremfyll

  • 3 dl Fløyte 40%

  • 12 ss jordbærsyltetøy

  • 2 ss melis

Framgangsmåte

  1. Kutt Jerseysmør i terningar og la det bli mjukt.

  2. Ha kveitemjøl, sukker, salt, kardemomme og bakepulver i ein bakebolle

  3. Temperer Heilmelken og røyr inn gjæren, tilsett i det tørre

  4. Elt deigen godt for hand, eller med ei kjøkkenmaskin i ca. 15 minutt.

  5. Tilsett smørterningar og ela deigen vidare i ca. 10 minutt, til deigen blir mjuk og elastisk. Ta gjerne "glutentesten" mot slutten av eltinga. Strekk i deigen - kjennest den kort, bør han eltast litt til. Er den elastisk og smidig er den klar for heving.

  6. Dekk til deigen og la heva i ca. 45 minutt til dobbel storleik.

  7. Ha deigen over på ei mjøla overflate, del den i 12 like store emne og trill bollar. La bollane etterhevast på ein lun stad.

  8. Pensle bollane med samanpisket egg og steik dei midt i omnen på 200 °C i 10-15 minutt. Avkjøl bollane på rist.

  9. Visp Fløyte 40% til krem. Den skal vera litt fast, men ikkje korna.

  10. Skjer toppen av bollane og legg på krem og syltetøy. Legg på lokket og dryss over eit tynt lag med melis.

Previous
Previous

Ragnhilds potetsalat