Prima pavlova
Marengsbunn
12 porsjoner
6 stk romtempererte eggekviter
2 ts hvitvinseddik / bringebæreddik
4 dl sukker
2 ts potetmjøl
1 ts vaniljesukker
fyll til pavlova
3 dl Fløyte 40% fra Jerseymeieriet
2 ss sukker
Pynt til pavlova
Bær f.eks jordbær eller bringebær og blåbær
Smash / annen type sjokolade
framgangsmåte
Sett steikeovn på 100*C, over og undervarme
Finn fram ein heilt rein bolle. Ha oppi eggekvite, sukker og vaniljesukker, pisk dette stivt
Tilsett eddik og vend inn med ein slikkepott. Ha deretter i potetmjøl og vend inn. Rør rundt til blandingen er bland og smidig
Bruk slikkepotten til å stryke margensblandingen på eit steikebrett med bakepapir, Du kan også bruke sprøytepose.
Sett margensbunnen midt i ovnen på 100*C og la stå i ca. 2,5 time. Steiketiden avhenger av ovnstype, så følg med. Bunnen skal være spør utenpå og litt seig inni. Stikk gjerne midten av bunnen med ein kniv.
Avkjøl margensbunnen
Rett før servering vispes fløyten stiv med sukker.
Ha på rikelig med friske bær og smash.