I DAG ER VI DEt EINASTE meieriet SOM LAGAR MEIERIPRODUKT AV REIN JERSEYMJØLK.

Vi driv ein småskalaproduksjon av meieriprodukt frå eigne kyr. I meieriet lagar vi 
tradisjonelle og gode handverksprodukt av høg kvalitet med prima råvarer.

Jerseymeieriet er ikkje eit industrimeieri, men eit handverksmeieri. Vi brukar moderne utstyr for å sikre effektivitet i produksjonen, men kvar flaske mjølk, kvar ost og kvar pakke smør er framleis prega av ekte handarbeid.

Smak og konsistens vil variera noko med årstidene, og mjølka frå kyrne vil variere med fôringa.

Jerseymjølka

Kyrne på garden er av Jersey rasen, som stammer 
frå øya Jersey i Den engelske kanal. Rasen har vore 
i Norge sidan slutten av 1800-talet.

Jerseykyrne er små og nette. Dei er nysgjerrige, oppvakte og har ein stor personlegheit. Lette på foten og liker seg svært godt på beite.

Melka deira er heilt spesiell og har:

  • Ca. 50 % høgare feittinnhald

  • 30 % høgare proteininnhald

  • Gulare farge enn vanlig mjølk.

    Melka vår er 100 % A2A2. Det vil sei at den har det opprinnelige genetiske varianten av beta-kaseinet i mjølk. Personer med melkeprotein intoleranse opplever at dei toler denne melka betre enn anna melk.

PRODUKTER

Heilmelk 6 % feitt A2A2

  • Fersk lågpasteurisert gardsmjølk. Mjølka er ikkje homogenisert, feittet vil difor flyte opp ved lagrig. Mjølka har eit proteininnhald på om lag 4 %.

    Fyldig og rund i smak. Fortreffeleg på frokostblandinger, til grøt og matlaging, og sjølvsagt til drikke.

  • 18 dager ved lagring mellom 0-4 grader.

  • Energi: 405 KJ/97 Kcal

    Fett: 6 gram

    Mettet fett: 4,5 gram

    Karbohydrater: 4,6 gram

    Sukkerarter: 4,6 gram

    Protein: 4,0 gram

    Salt: 0,1 gram

Fløyte 40 % feitt

  • 3dl lågpasteurisert fløyte. Litt feitare en vanleg fløyte. Lett å piske til krem. Fyldig og søt på smak. Gul og fin farge.

    Perfekt til kaker og til matlaging.

  • 18 dager ved lagring mellom 0-4 grader.

  • Energi: 1559 KJ/378 Kcal

    Fett: 40 gram

    Mettet fett: 30 gram

    Karbohydrater: 3,0 gram

    Sukkerarter: 3,0 gram

    Protein: 2,7 gram

    Salt: 0,1 gram

Prima rømme 40 % feitt

  • Laga av lågpasteurisert syrna fløyte. Blir fyldig rømme med rund og god smak.

    Nydeleg til f.eks bakt potet og andre middagsretter. Ein vinner attåt lapper og vaffelkaker. Rett og slett ein rømme for ekte matentusiaster.

  • 6 veker ved lagring mellom 0-4 grader.

  • Energi: 1559 KJ/378 Kcal

    Fett: 40 gram

    Mettet fett: 30 gram

    Karbohydrater: 3,0 gram

    Sukkerarter: 3,0 gram

    Protein: 2,7 gram

    Salt: 0,1 gram

  • Laga på rømmen vår. Vaska og tilsett ca 3 % salt. Pakka for hand, ein og ein, i brunt voksa papir. Eit ekte handverksprodukt, kinna på den gamle måten. Skikkeleg gult på fargen og inneheld mykje av A-vitaminet karoten. Eit kvalitesprodukt i ein klasse for seg.

  • 5 mnd ved lagring mellom 0-4 grader.

  • Energi: 3059 KJ/744 Kcal

    Fett: 82 gram

    Mettet fett: 61,5 gram

    Karbohydrater: 0,5 gram

    Sukkerarter: 0,5 gram

    Protein: 1,0 gram

    Salt: 3,0 gram

Prima smør 250g

Kjernemjølk/Buttermilk 5dl

  • Kjernemjølk/Saup er det norske navnet på det som på engelsk vert kalla buttermilk. Det er væska som er att etter kinning av smør.

    Smøret vårt vert kinna på lågpasteurisert rømme og det gjer då at Kjernemjølka vår og er lågpasteurisert.

    Mager og litt syrleg på smak. Veldig god til matlaging/baking. Eller som marinade til kjøt.

  • 4 veker ved lagring mellom 0-4 grader.

Upasteurisert Kulturmjølk ca. 6% feitt

  • Upasteurisert syrna heilmelk. Rund og mild i smak.

    God i matlaging eller berre som drikke.

  • 4 veker ved lagring mellom 0-4 grader.

  • Energi: 405 KJ/97 Kcal

    Fett: 6 gram

    Mettet fett: 4,5 gram

    Karbohydrater: 4,6 gram

    Sukkerarter: 4,6 gram

    Protein: 4,0 gram

    Salt: 0,1 gram

Gelato Iskrem

125ml med skei | 550ml | 1L

  • Isen vår er ein gelato is, laga på vår eiga mjølk og fløyte. Det er ein mjølkebasert is, utan egg. Inneheld ikkje karragenan eller andre e-stoff.

    Vi har for tida 9 forskjellige smakar; Bringebær, Sjokolade, Vanilje, Sjoko-Brownie, Pistasj, Hasselnøtt, Salt karamell, Mjølke-gelato og Yoghurtis Sitron

  • 4-6 mnd ved lagring i -20 grader.

  • Laga av skummamjølk, tilsett heilmjølk, sukker og kakao. Inneheld ingen tilsetningsstoff.

    Om lag 1 % feitt. Mjølka er lågpasteurisert og ikkje homogenisert. Feittet vil difor flyte opp ved lagring. Kan drikkast både som kald og varm drikke. Må ristes godt.

  • 18 dager ved lagring mellom 0-4 grader.

  • Energi: 259 KJ/61 Kcal

    Fett: 1,3 gram

    Mettet fett: 0,9 gram

    Karbohydrater: 8,3 gram

    Tilsatt sukker: 3,8 gram

    Protein: 4,0 gram

    Salt: 0,1 gram

Sjokomjølk 5dl og 1L

Diana Camembert 175g

  • Diana er en fløyelsmyk camembert laget på Jerseymelk. Smaken er mild med tydelig smøraroma og toner av champignon i skorpa.

    Osten er oppkalt etter kua Diana som vant kumønstringa på Dyrsku’n i Seljord 2 ganger.

  • Energi:1744 kj

    Kalorier:422 kcal

    Fett: 38 g

    Mettet fett: 24 g

    Karbohydrater: 0 g

    Sukkerarter: 0 g

    Protein: 21 g

    Salt: 2,1 g

Naturell Yoghurt

  • Naturell yoghurt. Rund, mild og syrleg i smak. Syrna på heilmjølk og heilt utan andre tilsettingar. Fyldig i konsistens. Smak og konsistens vil variere noko med årstidene. Ein unik næringstett yoghurt som er spesielt god for barn og eldre.

    God saman med müsliblandinger og syltetøy. Eller i lag med frukt og bær.

  • 6 veker ved lagring mellom 0-4 grader.

  • Energi: 381 KJ/92 Kcal

    Fett: 6,5 gram

    Mettet fett: 4,9 gram

    Karbohydrater: 4,0 gram

    Sukkerarter: 4,0 gram

    Protein: 4,3 gram

    Salt: 0,1 gram

Kjøt Frå eigen buskap i gardsbutikken

 

Jerseykjøtdeig

Jerseyburger

Turrmodna t-bone

 

Turrmodna entrekôte

Turrmodna høgrygg

Røykt grov Jerseypølse