
PRIMA MEIERIPRODUKTER
AV 100% JERSEYMELK
Et lite meieri
for en liten ku!
Det einaste som er stort her på garden, er ambisjonane. Det verda treng er nemleg ei lita ku. Ei ku som slepp ut mindre klimagasser enn dei store kyrne. Ei ku, som gir mjølk som smaker betre og er meir næringsrik. Det er derfor vi kan lage prima meieriprodukter her på Jerseymeieriet. Fylt på små beger og mjølkeflasker, så klart.
Prima yoghurt av 100% Jerseymelk
Vi har så smått starta produksjon av yoghurt. Den kan du få kjøpt i lokale gardsutsal. Byggeprosessen på Jerseymeieriet er godt i gang. Målet er å starte opp produksjonen i løpet av hausten. Då kan du få kjøpt fersk mjølk, ekta smør, fyldig rømme, og andre prima produkter av jerseymjølk. Når sjølve bygginga er i gang kan du følgje Jerseymeieriet på instagram.
Herikstad Gaard
på Bryne
Herikstad Gaard ligg rett sør for Bryne og drives av Sonja Herikstad Skårland og Per Ådne Skårland. Her har vi sidan 2001 drive mjølkeproduksjon med jerseykyr. Dei går i lausdrift med mjølkerobot og ligg på vannmadrasser. På gaarden har vi og sauer, ein liten flokk kjøttfe, nokre høner og hest. I sommerhalvåret er dyra ute på beite. På jorda dyrkar vi gras og litt korn.
KYRNE VÅRE
Vi har 65 mjølkekyr
av rasen Jersey.
Vi setter ku-komfort høgt og har kyrne i lausdrift med vannmadrass i liggebåsane. Ein mjølkerobot tek seg av mjølkinga.
Vi har valt Jersey fordi den har eit høgt innhald av feitt og protein i mjølka. Ei lita ku treng også mindre plass. Jerseykua er nysgjerrig, ho har eit godt lynne og er fôreffektiv. Det er faktisk også miljøvenleg.
OM OSS
Herikstad Gaard ligg rett sør for Bryne og drives av Sonja Herikstad Skårland og Per Ådne Skårland
Her har vi drive mjølkeproduksjon med Jerseykyr sidan 2001. Vi har fire døtrer, Randi, Inger, Heidi og Thea, og svigersonen Mussa.
Gjennom nettverket vårt i Europeisk Jersey Forum kom vi i kontakt med bønder i Tyskland som inviterte oss på studietur til gardsmeieriet deira heime i Tyskland. Der såg vi at det å foredle den energirike mjølka til jerseykyrne gir heilt andre produkt enn frå dei andre kurasane. Produkter av rein Jerseymjølk er per i dag ikkje å få ta i her til lands.
Vi satsar på småskalaproduksjon av meieriprodukt frå eigne kyr. Vi vil tilby enkle, gode handverksprodukt av høg kvalitet. For oss er det heilt sjølvsagt med friske dyr, god dyrevelferd og respekt for dyra.